W Kobylance powstało pierwsze na świecie Sanktuarium błogosławionego kard. Wyszyńskiego. Trafiły tam relikwie beatyfikowanego 12 września Prymasa Tysiąclecia kard. Stefana Wyszyńskiego. Wpis o tym wydarzeniu zamieszczono na stronie internetowej „Głosu Szczecińskiego” i opublikowano go na Facebooku. Pod tym wpisem ukazała się obrzydliwa dyskusja, w której udział wzięła pełnomocnik marszałka województwa zachodniopomorskiego Olgierda Geblewicza ds. równości. Pani Bogna Czałczyńska kpi między innymi o „świętych prezerwatywach kard. Wyszyńskiego”. Dziś, w Szczecinie, idzie w Marszu Równości gdzie będzie krzyczeć o równości, tolerancji, szacunku. Wcześniej niszczenie kościołów porównywała do malowania Znaku Polski Walczącej podczas Powstania Warszawskiego;

Osoba, której pracą za publiczne pieniądze jest dbałość o równość i niedyskryminację umieszcza w Internecie wpisy, które mogą ranić osoby, które wyznają wiarę katolicką. Jako fundacja wystosujemy pismo z apelem do marszałka województwa o rozwiązanie stosunku pracy z Panią Bogną Czałczyńską.